Remco Visser
Remco Visser Good vibes 11 jan 2016 / 16:10 uur

Brief van Irak-soldaat na 11 jaar bezorgd

De Amerikaanse soldaat Lynn Craig mag dan al sinds september 2005 uit Irak zijn vertrokken, een brief die hij een half jaar voor zijn terugkeer naar huis aan zijn ouders schreef deed er flink wat langer over. De ouders van de Irak-veteraan kregen het kattebelletje namelijk pas deze week in de bus, zo meldt The Roanoke Times.

Craig schreef zijn ouders in maart 2005 een briefje, nadat hij een maand ervoor naar Irak werd uitgezonden. In het schrijven vertelt de militair over zijn dagelijkse beslommeringen, zoals het repareren van legervoertuigen.

In september 2005 keerde Craig zelf terug naar zijn geboorteplaats Roanoke, maar de brief had er ruim 11 jaar voor nodig om in dezelfde plaats te arriveren. De Irak-veteraan was zich al die jaren niet bewust dat zijn brief nooit was aangekomen.

"Ondanks het feit dat hij heelhuids is teruggekeerd, moest ik toch huilen toen ik de brief las", aldus de moeder van Craig. "Het blijft tenslotte je zoon en ik herinnerde me plots weer de angstige tijden toen hij nog in Irak zat."

raadsel

De envelop was pas vorige week gestempeld in een sorteercentrum in Nort-Carolina. Waarom het 11 jaar heeft geduurd voor de brief bezorgd kon worden is de Amerikaanse US Post een raadsel, aldus een woordvoerder.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brief van Irak-soldaat na 11 jaar bezorgd
Sluiten