J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 31 jan 2016 / 08:30 uur

Bejaarde vrouw geplet door ziekenhuisapparaat

Een 77-jarige vrouw uit het Duitse Osnabrück is overleden nadat ze door een apparaat in het ziekenhuis werd geplet. Dat meldt Spiegel Online. Het ongeluk gebeurde vorige week al, maar werd pas afgelopen vrijdagmiddag door het ziekenhuis naar buiten gebracht.

De bejaarde was donderdag voor onderzoek in het ziekenhuis en werd onderzocht met een zogenoemde gammacamera. Terwijl zij voor onderzoek onder het duizenden kilo’s wegende apparaat lag, kwam een deel daarvan plotseling los en viel bovenop de vrouw. Ze overleefde het ongeluk in eerste instantie, maar overleed vorige week zondag alsnog aan de opgelopen verwondingen.

Servicebeurt

Volgens onderzoekers gebeurde het ongeluk door een technisch defect aan de machine en treft de bediener van het apparaat geen enkele blaam. Opvallend genoeg had de gammacamera een week voor het ongeluk nog een servicebeurt gekregen van de fabrikant. De politie sluit niet uit dat de monteur mogelijk een fout heeft gemaakt.

De onderzoekskamer in het ziekenhuis blijft voorlopig dicht, de gammacamera moet worden vervangen. Het is volgens Spiegel Online voor het eerst dat een dergelijk ongeluk gemeld wordt in Duitsland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bejaarde vrouw geplet door ziekenhuisapparaat
Sluiten