Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 8 jan 2016 / 10:28 uur

Babyfoto met placenta gaat viral

De naakte babyfoto van Harper Hoani Spies met naast hem zijn placenta zorgt op internet voor een discussie over geboorterituelen. In Nieuw-Zeeland is het namelijk gebruikelijk dat de placenta na de geboorte begraven wordt. Inmiddels is het bericht meer dan 900 keer gedeeld en heeft de foto meer dan 3800 likes.

Welcome earthside sweet little HarperAs a Maori baby his placenta will now be returned to the land. The word 'whenua'…

Gepostet von Emma Jean Photography am Samstag, 2. Januar 2016

Jolene Spies, de moeder van Harper, huurde de Australische fotograaf Emma Jean Nolan in om een foto te maken van haar pasgeboren zoon. In de Facebookpost legt Nolan uit dat de connectie tussen baby en placenta staat voor de verbinding tussen de mens en moeder aarde. Wanneer de placenta begraven is, blijft die band bestaan.

In de vriezer bewaren

Dat het voor veel mensen heel normaal is om de placenta te bewaren, blijkt uit de reacties onder de foto. Facebookgebruiker Jackie Kainuku zegt de placenta’s van haar drie zonen zes jaar lang in de vriezer te hebben bewaard. Crystal Gell vertelt dat ze de placenta van haar dochter in een plantenbak heeft begraven en daarop een limoenboom heeft gepland. Het idee is om de boom later in de achtertuin te planten.

Placenta eten

Mocht je liever niet een placenta in je vriezer leggen, dan is er altijd nog de optie om hem op te eten zoals Kim Kardashian in december deed. De site Jezebel legt precies hoe je een placenta eet en waar je op moet letten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Babyfoto met placenta gaat viral
Sluiten