Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 27 jan 2016 / 09:45 uur

Autodief ontvoert per ongeluk kind, brengt ‘m terug

Toen een vrouw in het Canadese Longueuil het benzinestation inliep om te betalen, zag een autodief zijn kans om de achtergelaten auto te stelen. Toen hij ermee wegreed, ontdekte hij echter dat hij meer dan alleen een auto had gestolen: op de achterbank zat een jongetje van vijf. De autodief kon een ontvoering gelukkig niet over zijn hart verkrijgen, dus bracht hij het kind terug.

„De 47-jarige man stal de auto zonder te realiseren dat er een kind in zat”, aldus politiewoordvoerder Tommy Lacroix tegenover CBC. „Toen hij het ontdekte, kwam hij meteen terug. Hij parkeerde de auto achter de shop en rende toen weg.” Ondanks zijn snelle vluchtactie kon de politie hem toch in de kraag vatten, dankzij beschrijvingen van het ongedeerde jongetje en een aantal ooggetuigen.

Nalatigheid

De dief kan aangeklaagd worden voor autodiefstal, maar ook de moeder hangt een aanklacht boven het hoofd, namelijk wegens nalatigheid. De politie van Longueuil roept ouders op om hun kinderen nooit alleen achter te laten en de wagen altijd op slot te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Autodief ontvoert per ongeluk kind, brengt ‘m terug
Sluiten