Puck Roest
Puck Roest Good vibes 24 jan 2016

Artiest maakt prachtige maar een tikje enge poppen

De Russische Michael Zajkov is een ware vakman. De kunstenaar uit Moskou maakt poppen van een speciaal soort klei. De kunstwerkjes zijn intens realistisch en prachtig maar ook een tikkeltje griezelig.

De ogen van de poppen zijn gemaakt van een speciaal soort glas en het glanzende haar is afkomstig van de angorageit. Zajkov studeerde beeldhouwkunst in het zuiden van Rusland en werkte direct na zijn studie een paar jaar bij een poppentheater.

Hoewel hij pas in 2010 zijn eerste pop maakte, wist hij in korte tijd een flinke schare fans te verzamelen. Zajkov plaatst foto’s van zijn bijzondere werk op Instagram en heeft inmiddels al meer dan 106.000 volgers. Naast kiekjes deelt de Russische artiest ook filmpjes van het productieproces. Vaak zijn de ledematen van de poppen niet van het echt te onderscheiden waardoor het er toch ietwat griezelig uit ziet.

Tegen The Daily Mail vertelde Zajkov dat hij ook zelf de kleding van de poppen maakt. Na zijn studie ging hij ook aan de slag bij mode-ontwerper Irina Kuzyomina waar hij uitstekend leerde naaien. Hij laat zich inspireren door mensen en schilderijen. In maart opent Zajkov zijn nieuwste expositie in Moskou. Maar voor nu kunnen we dus online nog even genieten van zijn kleine meesterwerkjes.

https://www.instagram.com/p/8U-S2dNSOY/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Artiest maakt prachtige maar een tikje enge poppen
Sluiten