Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Good vibes 11 jan 2016 / 10:12 uur

Video: Aparte ontmoeting adoptiekind en moeder

De ontmoeting tussen de Amerikaanse Desiree White en haar adoptiezoon Isaac begon letterlijk met een klap in het gezicht.

Het Chinese jongetje met Down had voor zijn adoptie nog nooit een blank persoon gezien. Toen White hem kwam ophalen, kroop hij naar haar toe en sloeg hij haar hard in het gezicht. Gelukkig was de verpleegster wel wat gewend. Naar eigen zeggen heeft ze „een zwakke plek" voor kinderen met Down.

Tijdje stil

White vertelt tegen USA Today dat ze het adoptiebureau Bethany Christian Service had gebeld en gevraagd of ze een kind met Down kon adopteren. „Het bleef een tijdje stil aan de andere kant van de lijn, maar toen wilde ze alles op alles zetten om een adoptiekind voor me te vinden. Veel families vinden het een grote uitdaging om een kind met Down op te voeden. Je hebt veel medicijnen nodig en het kind heeft veel aandacht nodig.” Uiteindelijk vond het adoptiebureau de kleine Isaac in het Zuid-Westen van China. Daar begon de speciale band tussen moeder en zoon.

Isaac is een van de eerste Chinese kinderen met Down die door een Amerikaanse is geadopteerd. White zet zich in om andere Chinese kinderen met Down ook een thuis te geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Video: Aparte ontmoeting adoptiekind en moeder
Sluiten