Remco Visser
Remco Visser Good vibes 14 jan 2016 / 11:20 uur

Amerikaanse staat waarschuwt voor ‘suïcidale’ herten

Bijzonder gevalletje dierenleed in de Amerikaanse staat Illinois. Daar lijkt de hertenpopulatie namelijk gebukt te gaan onder zware psychische problemen.

Rond het gehucht Ford County zijn kort geleden borden opgedoken waarmee automobilisten gewaarschuwd worden voor ‘suicidale’ herten, die zich zomaar voor een auto kunnen werpen. De borden werden geplaatst door de plaatselijke sherrif Ron Hilligoss, als alternatief voor de doorsnee waarschuwingsborden voor overstekend wild.

"Met 33 aanrijdingen met herten vorig jaar wilden we graag extra aandacht vestigen op dit gevaarlijke probleem", aldus Hilligos. "Dit bord werd door mijn neef gespot in Colorado en we vonden het een prima idee om automobilisten op een ludieke manier alert te maken op overstekende dieren."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Amerikaanse staat waarschuwt voor ‘suïcidale’ herten
Sluiten