Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 8 jan 2016 / 15:05 uur

Amerikaanse (54) bevalt van eigen kleindochter

De Amerikaanse oma Tracey Thompson is op 54-jarige leeftijd bevallen van een kind. Niet voor haarzelf, maar voor haar dochter. De doktoren noemen de kleine Kelcey een wonderbaby, want Tracey was al lang in de overgang.

Lange tijd zag Tracey met lede ogen aan hoe haar 28-jarige dochter Kelley er alles aan deed om zwanger te worden. Na meerdere miskramen en een vastgesteld vruchtbaarheidsprobleem was de jonge vrouw ten einde raad.

Voorstel

Maar toen kwam moeder Tracey ineens met een voorstel. Zij wilde wel proberen draagmoeder te zijn, zodat het kindje dan in ieder geval ‘binnen de familie’ geboren zou worden. Een mooi aanbod, maar haast onmogelijk, omdat Tracey al zeven jaar niet meer vruchtbaar is.

Mooiste cadeau

Toch lukte de doktoren het met geavanceerde technologie een embryo in Traceys baarmoeder te plaatsen. Negen maanden later is de oma bevallen van de kerngezonde Kelcey. De doktoren noemen de succesvolle zwangerschap een wonder, voor de kersverse moeder is dat het zeker. „Het is het mooiste cadeau wat mijn moeder mij ooit heeft kunnen geven”, aldus een dolgelukkige Kelley tegenover Metro UK.

Biologisch

De Texaanse is erg blij dat haar kind door haar moeder is gedragen. „Je hebt altijd wel vriendinnen of andere vrouwen die het willen dragen. Maar op deze manier heb ik toch nog een kind dat echt biologisch van mij is.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaanse (54) bevalt van eigen kleindochter
Sluiten