Carolien Tsao
Carolien Tsao Good vibes 21 jan 2016 / 19:34 uur

Alle maaltijden El Chapo voorgeproefd door honden

Al het eten dat Joaquin ‘El Chapo’ Guzman voorgeschoteld krijgt in de zwaar beveiligde gevangenis van Altiplano in Mexico, wordt voorgeproefd door honden. Zo willen autoriteiten vermijden dat de drugsbaron wordt vergiftigd, schrijft Mirror.

Afgetraind

Eduardo Guerrero, hoofd van de gevangenis, bevestigt dit verhaal. Hij vertelt dat afgetrainde politiehonden worden ingezet om dit te doen. „De honden zijn bovendien getraind om de geur van El Chapo te herkennen”, aldus Guerrero. „Dit om te voorkomen dat hij voor een derde keer zou ontsnappen.”

Na een zoektocht van zes maanden werd El Chapo op 8 januari opgepakt in de Mexicaanse kuststad Los Mochis. Hij verdween achter de tralies, in afwachting van zijn eventuele uitlevering aan de Verenigde Staten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alle maaltijden El Chapo voorgeproefd door honden
Sluiten