J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 23 jan 2016 / 11:15 uur

Alcomobilist zonder rijbewijs ramt geparkeerde auto

In Groningen heeft de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag een 35-jarige man uit die stad aangehouden nadat deze op enkele geparkeerde auto’s was geknald. Vervolgens bleek dat de Groninger helemaal niet in het bezit was van een rijbewijs en ook nog eens veel te veel alcohol gedronken had. Bovendien had hij drugs op zak. Dat meldt de politie.

Agenten kregen de alcomobilist in het vizier nadat hij even voor zijn aanhouding opvallend geparkeerd had gestaan. De bestuurder reed vervolgens zigzaggend door meerdere straten in de Groningse wijk Selwerd en negeerde aanvankelijk ook een stopteken.

Ontkomen

Toen de man uiteindelijk toch stopte en agenten naar zijn auto liepen, reed hij met hoge snelheid weg. Op de Acacialaan werd hij uiteindelijk klemgereden, maar probeerde opnieuw te ontkomen. Daarbij botste hij op twee geparkeerde auto’s. Bij zijn aanhouding beledigde hij vervolgens meerdere politieagenten.

De auto bleek van een medepassagier. Zij verklaarde aan de politie dat de man had aangeboden haar na cafébezoek naar huis te brengen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Alcomobilist zonder rijbewijs ramt geparkeerde auto
Sluiten