Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 6 jan 2016 / 14:56 uur

Agenten op schaatsen de wijk in, of toch niet?

Het is groot nieuws in Nederland: in het noorden is sneeuw gevallen en het is daar al een aantal dagen spekglad. Dat zorgt voor leuke activiteiten, want op verschillende plekken kan er over de wegen geschaatst worden. En wat doet de politie als er niet met de auto, de fiets of te voet de wijk in kan worden gegaan? Precies, schaatsend surveilleren.

„Als voetsurveillance dan niet mogelijk is…" schreef wijkagent Ingrip Snip bij de foto die ze op twitter plaatste. Op het plaatje is te zien hoe zij en haar collega poseren met schaatsen aan. Inmiddels gaat de foto het internet over en zien veel mensen er de humor wel van in.

Een grapje

Ingrid vertelt aan Dagblad van het Noorden dat het stiekem allemaal een grapje was en dat ze natuurlijk niet echt op schaatsen gesurveilleerd hebben. „Het zou wel heel stoer zijn als het echt kon, maar veel wegen waren gewoon schoon. Dan zou je twee agenten zien klunen, dat kan natuurlijk niet. Daarnaast ben je niet heel stabiel op een schaats, dus het is niet handig als je iemand aan moet houden.”

De wijkagenten hebben nog wel even gebruik gemaakt van het feit dat ze schaatsen aan hadden. „We hebben nog wel een rondje geschaatst door een straat in Sappemeer, tot grote hilariteit van de aanwezige kinderen. Daarna hebben we onze schoenen weer aangetrokken en zijn met de auto verder gegaan."

Geen noodhulpdienst

En even voor de duidelijk, het duo had geen noodhulpdienst, wat betekent dat ze geen melding konden krijgen van bijvoorbeeld een reanimatie. Ingrid en haar collega waren gisteren eigenlijk extra en konden in principe de hele dag op het politiebureau doorbrengen, maar vanwege de sneeuwkriebels wilden ze toch even de wijk in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Agenten op schaatsen de wijk in, of toch niet?
Sluiten