Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 26 jan 2016 / 20:30 uur

Aan cola verslaafde moeder waarschuwt: ik ga kapot

,,Mijn verslaving maakt mijn leven kapot. Ik drink nu al zes liter per dag en overal waar ik ga, neem ik een fles mee”, vertelt de Britse Kathy O’Sullivan aan The Mirror. De 41-jarige moeder is echter niet verslaafd aan drank, maar aan cola.

Zes flessen drinkt ze elke dag van het goedje, wat neerkomt op een inname van 163 theelepels suiker. Kathy doet haar verhaal omdat ze anderen graag wil laten zien dat ook een verslaving aan iets onschuldigs als cola je leven kapot kan maken.

Ontstekingen

Het begon natuurlijk wel onschuldig. Net als iedere tiener dronk ook Kathy wel eens een flesje cola. Dat werd echter meer en meer, en tijdens haar eerste zwangerschap kreeg ze zelfs bloedarmoede. ,,Volgens mijn vroedvrouw was dat het gevolg van mijn verslaving. Ik at niet gezond en dronk te veel cola”, aldus Kathy. Ze kreeg ook steeds vaker buikpijn en artsen waarschuwde haar voor ontstekingen aan haar nier, temeer omdat ze er maar één heeft.

Bloedtransfusie

Ondanks alle waarschuwingen kan Kathy echter niet van de cola afblijven. ,,Ik heb al geprobeerd om te stoppen maar dat lukt niet”, vertelt de Britse. ,,Na een paar uur breekt het zweet me uit en begin ik te beven. Mijn verslaving maakt mijn leven kapot”. Kathy heeft al drie keer een bloedtransfusie gehad en heeft meerdere tanden verloren. Gelukkig zijn haar drie kinderen niet aan de cola, Kathy vermoedt dat dat is omdat ze zien wat het met haar doet.

Geen hulp

De Britse vreest voor haar leven, maar omdat ze verslaafd is aan cola krijgt ze weinig hulp. ,,Als ik verslaafd was geweest aan alcohol of drugs was het een ander verhaal geweest, maar voor een colaverslaving krijg je niet snel hulp”. Kathy heeft nu haar zinnen gezet op een hypnosebehandeling en hoopt ondertussen dat ze andere kan waarschuwen. ,,Ik hoop dat iedereen snapt hoe snel een gewoonte een verslaving kan worden, die je hele leven verpest.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aan cola verslaafde moeder waarschuwt: ik ga kapot
Sluiten