Metro
Metro Good vibes 9 dec 2015 / 19:31 uur

Zwerver koopt lootje; wint half miljoen

De Amerikaan Michael Engfors mag zich met recht de gelukvogel van de week noemen. De dakloze man speelde met een tientje mee met de lotto en dat leverde hem een half miljoen dollar op, meldt Fox News dinsdag.

Engfors kon dan ook wel wat geluk gebruiken. Zes jaar geleden verloor hij zijn baan, ging zijn vrouw bij hem weg en raakte hij aan de drank. In zijn woonplaats Aspen sliep hij regelmatig bij de daklozenopvang en bracht zijn dagen door met rondhangen, en af en toe een gokje wagen met een loterij.

Vorige week had de zwerver toevallig wat geld over en kocht hij voor het eerst geen lootje van 1 of 2 dollar, maar een van 10 dollar. Dat bleek een gouden greep. Met het biljet won hij dezelfde dag nog een half miljoen dollar.

Ski’s

Wie denkt dat Engfors het meteen breed zal gaan laten hangen, heeft het overigens mis. De ex-armoedzaaier wil met zijn fortuin namelijk in de eerste plaats een paar ski’s kopen en bovendien weer contact met zijn dochter opnemen, die hij al twintig jaar niet heeft gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwerver koopt lootje; wint half miljoen
Sluiten