Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 11 dec 2015 / 14:20 uur

Zwaar verbrand meisje wil graag kerstkaarten

De 8-jarige Safyre Terry verloor twee jaar geleden haar vader, zus en twee broers bij een aangestoken brand. Het meisje overleefde, maar bleef wel achter met brandwonden over driekwart van haar lichaam. Haar tante deed een oproep om Facebook: stuur Safyre kerstkaarten, zodat ze de kerstboom er vol mee kan hangen.

,,Ze had een boom gekocht waar je honderd kerstkaarten in kunt hangen. Ik vertelde Safyre dat dat nooit zou lukken, want we krijgen er normaal een stuk of tien,” aldus de tante van het meisje, die de zorg op haar heeft genomen. Daarom besloot ze een oproep op Facebook te plaatsen. Al snel werd de post duizenden keren gedeeld en stromen de kerstkaarten binnen. Het meisje ontving al dertig kerstkaarten om in haar boom hangen en er zijn er nog velen meer onderweg.

Gepostet von Safyre Schenectady's Super Survivor am Freitag, 4. Dezember 2015

Weren voor de vlammen

Twee jaar geleden kwam haar familie om door een brand veroorzaakt door brandstichting. Het meisje werd onder haar vader gevonden, die zijn dochter met zijn lichaam probeerde te beschermen voor de vlammen. Door de brand raakte het meisje haar rechterhand kwijt en later ook haar linkervoet. Ze onderging al tientallen operaties.

De volgende operatie staat gepland in januari. Het meisje heeft veel problemen met haar huid die strak trekt door littekenvorming. In januari wordt ze geopereerd aan de huid rondom haar mond.

Can someone say GLOWING…Safyre got mail today.

Gepostet von Safyre Schenectady's Super Survivor am Montag, 7. Dezember 2015

Kaart sturen

Ook helpen om Safyre’s boom vol te krijgen? Kerstkaarten kunnen gestuurd worden naar:

P.O. Box 6126
Schenectady, NY 12306, USA

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwaar verbrand meisje wil graag kerstkaarten
Sluiten