Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 29 dec 2015 / 08:06 uur

Ziek meisje (6) krijgt speciale stoet naar chemo

Al een behoorlijke tijd is de zesjarige Finley Brown in het ziekenhuis te vinden voor chemotherapie. In juni 2014 werd er namelijk een tumor in de nieren van het meisje gevonden. Gelukkig is nu eindelijk voor Finley haar laatste chemotherapie aangebroken. Een behoorlijke mijlpaal, die natuurlijk niet onopgemerkt voorbij kan gaan.

Brandweer

Gelukkig is Finley de grootste vrienden met de lokale brandweer in haar woonplaats Moraga. Op een festival in het plaatste was de dappere Finley namelijk op de brandweermannen afgestapt, zo vertelt brandweerman Lucas Lambert aan ABC News. „Ze kwam naar ons toe met behoorlijk wat zelfvertrouwen en de grootste verhalen. Ze liet ons haar littekens zien en vertelde waarom ze kaal was. Ze heeft een geweldige persoonlijkheid. We waren meteen gek van haar.”

Sirenes

De brandweermannen waren zo onder de indruk van de zesjarige, dat ze besloten haar een heel speciaal ritje te geven naar haar allerlaatste chemokuur. Dus vertrok er een hele stoer van brandweerwagens met loeiende sirenes naar het ziekenhuis. Met Finley als stralend middelpunt, zwaaiend vanuit de raam van een van de auto’s.

Inzamelingsactie

Om Finley nog meer te ondersteunen bij haar ziekte, hebben de brandweermannen bedacht een inzamelingsactie te starten. Zo willen ze geld ophalen om het meisje en haar familie een vakantie naar Disney World te geven. „Het zijn mensen zoals Finley die ons eraan doen herinneren waar onze job eigenlijk om draait: mensen helpen”, aldus Lambert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ziek meisje (6) krijgt speciale stoet naar chemo
Sluiten