Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 12 dec 2015 / 13:11 uur

‘Wonderbaby’ geboren uit 23 jaar oud sperma

Op zijn 15e liet de Australische Alex Powell zijn sperma invriezen, toen er bij hem een zeldzame vorm van kanker werd geconstateerd. Nu is hij de trotse vader van Xavier geworden, de eerste baby die gezond met zulk oud zaad ter wereld is gekomen.

Toen Alex op zijn 15e kanker kreeg, waarschuwde de dokter hem dat hij onvruchtbaar zou kunnen worden door de chemokuren. Alex wilde wel graag vader worden, en dus zat er maar één ding op. Hij vroor zijn sperma in, wat best een beetje gek was op die leeftijd. ,,Die mix van een klinische en persoonlijke situatie maakte alles nogal ongemakkelijk”, herinnert Alex zich lachend in 60 Minutes.

Grote liefde

In totaal is de sperma van de nu 38-jarige Alex ruim 23 jaar ingevroren geweest. Toen hij een paar jaar geleden aan kinderen wilde beginnen met zijn grote liefde Vi, was hij bang dat zijn sperma het ‘niet meer zou doen’. ,,Ik was een beetje nerveus”, vertelt Alex. ,,Wat gaan die dingetjes doen, zwemmen ze wel allemaal de goeie kant op?”

Record

Maar de wonderen zijn de wereld nog niet uit, en Vi raakte al snel zwanger. In juni van dit jaar kwam Xavier ter wereld, en daarmee staat de kleine man meteen al in het Guinness Book of Record. Het vorige record stond op naam van een baby dat uit een 21-jarig kwakje is geboren.

https://www.youtube.com/watch?v=Eeb_mg3Ozbo

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Wonderbaby’ geboren uit 23 jaar oud sperma
Sluiten