Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 30 dec 2015 / 09:20 uur

Witte welpjes geboren ondanks gecastreerde vader

Een grote verrassing voor de verzorgers van een leeuwenopvang in Zuid-Afrika. Daar werden vlak voor kerst niet één, maar drie kerstkindjes geboren. Een leeuwin, waarvan niet bekend was dat ze zwanger was, bracht drie sneeuwwitte welpjes op de wereld van, jawel, een leeuw waarvan toch echt gedacht werd dat hij gecastreerd was.

https://www.facebook.com/&/posts/1124865650859665

Genetische afwijking

Maar hoe komen die babyleeuwtjes wit? De welpjes hebben een genetische afwijking, waardoor ze niet de normale kleur van hun vader en moeder hebben, maar spierwit zijn. Daardoor noemen de lokale media de geboorte van de kleintjes een ‘kerstwonder’ en een ‘witte kerst’. Ondanks dat moeder Nala geen hulp bij de geboorte heeft gekregen, maakt ze het goed. Haar drie welpjes ook. En vader Brutus moet binnenkort weer een bezoekje aan de dierenarts brengen, want het is de bedoeling dat de castratie in de toekomst wel werkt.

Het leeuwenpark waarin de leeuwtjes geboren werden, vangt dieren op die verwaarloosd of ziek zijn en daardoor niet terug in de natuur kunnen. Omdat het park tegen de geboorte van leeuwen in gevangenschap is, was de vader van de welpjes gecastreerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Witte welpjes geboren ondanks gecastreerde vader
Sluiten