Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 27 dec 2015 / 09:50 uur

Wereld Taekwando Federatie wil af van WTF

De Wereld Taekwando Federatie is het zat. Ze weigeren nog langer afgekort te worden met WTF. Omdat de afkorting wordt geassocieerd met de uitspraak What The Fuck, wil de federatie niet langer die afkorting gebruiken.

Economische doeleinden

Als oplossing zal de federatie zichzelf voortaan voorstellen als World Taekwondo, zonder ‘federation’ erachter. Op deze manier hoopt de organisatie dat hun naam niet langer zal worden afgekort met de term WTF, zo schrijft the Guardian. Volgens secretaris generaal Hoss Rafaty, is het vooral om de organisatie in een beter daglicht te zetten voor zakelijke en economische doeleinden. De naam van de federatie zal niet officieel worden veranderd.

Social media

De namen van de World Taekwondo Grote Prijs en het World Taekwando Wereldkampioenschap werden al hernoemd nadat de federatie een bijzondere vergadering had gepland in Mexico City. De organisatie heeft vooral de laatste paar jaar veel last van de term. Vooral sinds WTF populair werd en veel werd gebruikt op social media. Ook de ATP World Tour Finals is een slachtoffer van what the fuck, alleen wordt dit een stuk minder gebruikt.

Reageer op artikel:
Wereld Taekwando Federatie wil af van WTF
Sluiten