Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Good vibes 8 dec 2015 / 12:44 uur

Wat je met bier kunt doen, naast wegslokken

Wie nooit een kratje bier koopt omdat je het alcoholische goedje simpelweg niet lust, zou de aanschaf toch eens kunnen overwegen. Bier is namelijk superhandig op verschillende gebieden, meldt schoonmaakbedrijf Helpling. Opdrinken is natuurlijk reden nummer één voor een onvervalste pils, hieronder vind je nog zeven redenen.

1 Vlek uit je tapijt

Voor wie een wijnvlek in het tapijt heeft: bier is je beste vriend. Doe een klein beetje bier op een spons en doop het zachtjes op de vlek. Maak de vlek vochtig met wat water en klaar is Kees of welke vlekkenmaker dan ook. Hardnekkige vlekken moet je wat vaker met bier behandelen.

2 Malser kippetje

Een kippetje wordt smakelijker en malser met… bier. Leg een hele kip in een ovenschaal en prik wat gaatjes in het vlees. Giet een half flesje bier over de kip en wrijf deze eventueel in met je favoriete kruiden. Anderhalf uur braden en je malse bierkippetje is dáár.

3 Einde van de fruitvlieg

Niemand zit te wachten op irritante fruitvliegjes, maar fruitvliegjes wel op bier. Dus daar zien we een oplossing. Vul een potje met een goudgele rakker, bedek deze met plastic en prik er een paar gaatjes in. Als jij geniet van een ander koud biertje uit je krat, vliegen de fruitvliegjes je potje binnen. Helaas voor de beestjes: de weg naar buiten vinden ze niet meer.

4 Volume in het haar

Feestje gegeven en er staan nog wat halfvolle flesjes bier in je vensterbank of waar dan ook? Niet weggooien! Bier is door vitamine B en natuurlijke suikers een wondermiddel voor je haar. Het zorgt voor volume. Kopje bier mee dus onder de douche, goed uitspoelen met warm water en – het schijnt echt te werken – je kapsel is als herboren.

5 Roest van het zilver

Misschien mag jij bier heerlijk vinden, dat vinden je zilveren juwelen ook. Bier is, net als cola overigens, zeer effectief als roestverwijderaar. Laat je zilver een nachtje weken in een kommetje bier en spoel het juweel de volgende morgen goed af. Blinkblink!

6 Glimmend hout

Ook houten meubels genieten van een ‘bierbeurt’. Is je zilver dus schoon en je hebt nog wat schraal bier over, behandel je houten tafels en andere meubels met een in pils gedrenkt microvezeldoekje. Wrijf zachtjes over het hout en je meubel ziet er weer uit zoals je hem ooit kocht.

7 Zachte voeten

Wie – ongetwijfeld met een biertje in de hand – een nacht lang heeft staan dansen, kan zijn voeten de volgende dag een verkwikkend badje geven; een morning-afterbiervoetenbadje in dit geval. Het gist van bier maakt je huid en voeten zacht. Kortom: een teiltje vullen met warm water, flesje bier erbij en genieten maar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wat je met bier kunt doen, naast wegslokken
Sluiten