Remco Visser
Remco Visser Good vibes 13 dec 2015 / 13:15 uur

Vuurwapen-club VS speelt mass shooting na

In hun protest tegen vuurwapenvrije zones rond universiteiten is een Texaanse schietvereniging wel heel erg ver gegaan. De wapen-fanatici zetten hun argumenten namelijk kracht bij door een schietpartij op een universiteit na te spelen, zo meldt Los Angeles Times.

De wapenclub vreest dat met het instellen van de zones criminelen vrij spel krijgen. Het congres van Texas nam eerder dit jaar een wet aan die universiteiten in staat stelt zulke vuurwapenvrije gebieden in te stellen.

De gewerenclub ‘Come and Take It Texas’ wilden echte Kalashnikovs en AR-15’s gebruiken tijdens hun protestactie, maar besloten uiteindelijk toch maar om kartonnen geweren te gebruiken tijdens de nagebootste ‘school shooting’ in de gebouwen van de University of Texas. Onder het mom van "Laat dit uw naasten niet overkomen" lag het universiteitsterrein na afloop bezaaid met nepdoden in plassen rode verf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vuurwapen-club VS speelt mass shooting na
Sluiten