J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 9 dec 2015 / 19:31 uur

Vrijdag de 13e een fabeltje? Mooi niet!

Voor bijgelovige mensen, of mensen met paraskevidekatriafobie, is vandaag dé ongeluksdag van het jaar en blijven zij zodoende het liefst binnen. Anderen doen het juist weer af als een fabeltje. Zeven voorbeelden waaruit blijkt dat de angst voor Vrijdag de 13e simpelweg gegrond is.

Ook pech na je dood

Nadat Bob Renphrey continu werd getroffen door pech op vrijdag de dertiende, besloot de Britse buschauffeur voortaan de ongeluksdagen in bed te slijten. Zo kon hij voorkomen dat hij nog meer auto’s in puin reed, opnieuw in het water zou vallen of een tweede keer door een glazen deur zou lopen, om maar wat van de pechgevallen uit het verleden op te rakelen. Overigens hield het misfortuin niet op na zijn dood, want als ultiem eerbetoon wilde zijn vrouw hem laten begraven op een vrijdag de 13e. Maar wat bleek: geen van de uitvaartondernemers had die dag een gaatje in de agenda.

Vliegtuigcrash Uruguayaans rugbyteam

Misschien heb je de film Alive met onder meer Ethan Hawke wel eens gezien. Die vertelt het verhaal over een Uruguayaans rugbyteam waarvan het vliegtuig op vrijdag 13 oktober 1972 neerstortte in het Andesgebergte. Pas na twee maanden werden veertien overlevenden van de vliegramp gevonden door reddingswerkers. Al die tijd hadden zij zich in leven gehouden door een deel van 31 inzittenden die de crash niet overleefden, op te eten.

De ramp met het cruiseschip Concordia

Dik drie jaar geleden beheerste de Costa Concordia de wereldwijde headlines. Het Italiaanse cruiseschip kapseisde voor de kust bij Isola del Giglio. Daarbij kwamen uiteindelijk 32 passagiers van het luxueuze schip om het leven. De datum van het ongeluk? Vrijdagavond 13 januari 2012.

Trouw nooit op Vrijdag de 13e

Wanneer je als bruidspaar de mooiste dag van je leven plant op een vrijdag de 13e, dan vraag je er eigenlijk ook wel een beetje om. Zo spendeerde voormalig profvoetballer Michael Chopra ruim een kwart miljoen voor het huwelijk met zijn WAG Heather Swan op vrijdag 13 juni 2008. Drie weken later waren ze gescheiden.

De dag dat 2Pac overleed

https://www.youtube.com/watch?v=bwysre2uwdg

Nadat Tupac Shakur was neergeschoten voor het MGM Grand Hotel in Las Vegas, waar hij een bokswedstrijd van Mike Tyson had bezocht, streed hij zes dagen voor zijn leven. Vrijdag 13 september 1996 werd hem fataal en ging de geschiedenisboeken in als de dag dat de gangstarapper overleed. Opvallend: In 1994 werd Shakur ook beschoten, maar toen overleefde hij liefst vijf kogels, waaronder twee in zijn hoofd.

In bed blijven is ook niet de oplossing

Las je net al over de Britse buschauffeur Bob Renphrey die gewoon in bed bleef liggen op de ongeluksdagen, voor Daz Baxter uit New York pakte dat trucje een stuk minder goed uit. Baxter kwam namelijk om het leven op vrijdag 13 augustus 1976 toen de vloer van zijn appartement instortte en hij met bed en al zes verdiepingen naar beneden viel.

Nieuw album Justin Bieber

Vandaag is Purpose, het nieuwe album van de Canadese popster Justin Bieber, verschenen. Hoeveel pech wil je hebben? Oké, nog één dan: ook het nieuwe album Made in the A.M. van One Direction is vandaag uitgebracht. Nog niet overtuigd? 3JS viert vandaag de release van 7, het, je raadt het al, zevende studioalbum van de Volendammers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrijdag de 13e een fabeltje? Mooi niet!
Sluiten