Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 10 dec 2015 / 18:00 uur

United Airlines neemt zieke kids mee naar Noordpool

United Airlines heeft een wel heel bijzondere actie voor kerst. De Amerikaanse vliegvaartmaatschappij neemt zieke kinderen mee op een tripje naar de Noordpool, om de Kerstman te ontmoeten.

Werkplaats

Niet echt natuurlijk, het betreft een fantasietripje. Maar afgezien daarvan heeft United Airlines er alles aan gedaan het zo echt mogelijk te laten lijken. Na een uur vliegen landt het vliegtuig op de ‘Noordpool’, een vleugel van het vliegveld van New York dat verbouwd is tot de werkplaats van de Kerstman.

Veerkrachtig

Op het tripje mochten 40 kinderen mee met uitlopende ziektes en verwondingen. Volgens een arts die mee was hebben de kinderen het erg leuk gehad. ,,Kinderen zijn zo veerkrachtig, ze focussen veel meer op het nu”, vertelt Susan LaBagnara aan NJ.com.

Ervaring

De vliegvaartmaatschappij organiseert al 20 jaar dit soort tripjes. ,,Het maakt niet uit wat je viert, of het nu Kerst, Chanoeka of Kwanzaa viert; dit is een feestelijke ervaring voor alle kinderen”, aldus piloot Ken Hoffman.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
United Airlines neemt zieke kids mee naar Noordpool
Sluiten