Donna van der Kolk
Donna van der Kolk Good vibes 31 dec 2015 / 11:10 uur

Stervende hond wordt voor laatste dagen geadopteerd

Een ‘feestdagenwonder’, wordt het bij het Amerikaanse dierenasiel Austin Animal Center genoemd. De 14-jarige blinde en doodzieke hond Blackie kreeg in plaats van een prikje om een einde aan zijn leven te maken een nieuw huis om zijn laatste dagen door te brengen.

Comfortabele laatste dagen

Blackie werd door zijn vorige eigenaren naar het asiel gebracht, waar hem, gezien zijn medische conditie, waarschijnlijk euthanasie te wachten stond. Maar een ander asiel, Austin Pets Alive!, bood aan Blackie op te nemen om zijn laatste dagen zo comfortabel mogelijk te maken. Een vrijwilliger van beide asielen, Brunie Drumond, besloot de arme hond echter vlak voor kerst in huis te nemen, om Blackie niet alleen comfortabel, maar ook geliefd te laten voelen.

View this post on Instagram

My buddy Blackie and I are heading to #AustinPetsAlive for his vet appt. #hospicefoster

A post shared by Brunie Drumond (@brunied) on

Liefde en cadeautjes

Voor het eerst in zijn leven slaapt Blackie nu in een huis, kreeg hij kerstcadeautjes en is hij geliefd. „Mijn hart brak toen ik Blackie ontmoette. Ik wilde zijn laatste ervaringen in dit leven veranderen. Geen enkel levend wezen zou ongeliefd mogen sterven als we dat kunnen verhelpen’’, zei Drumond tegen The Huffington Post.

View this post on Instagram

Happy Festivus! #hospicefoster #adoptrescuefoster

A post shared by Brunie Drumond (@brunied) on

Hoewel in eerste instantie werd gedacht dat Blackie de Kerst niet zou halen, gaat het relatief goed met hem. Volgens zijn nieuwe baasje was hij al snel aan zijn nieuwe leven gewend. „Blackie is dol op eten en kriebels over zijn borst en hij kruipt ook graag stiekem in mijn bed als ik wegga’’, aldus Drumond.

https://www.youtube.com/watch?v=wmg9X0ls_lE

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Stervende hond wordt voor laatste dagen geadopteerd
Sluiten