Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 4 dec 2015

Stel vindt foto van verloving terug dankzij internet

Michael Kent ging een week geleden op zijn knieën voor zijn liefde Fiona. Het werd een romantische verloving, midden in het centrum van Reykjavík. Toevallig was fotografe Jessica Bow ter plaatse om op het juiste moment een kiekje van het verliefde koppel te maken. Alleen verloren het stel en de fotografe elkaar uit het oog.

Trillende handen

Wat ze echter niet wisten, is dat ze afzonderlijk naar elkaar op zoek waren. Jessica vertelde aan the Reykjavík Grapevine over haar zoektocht naar het stel. „In eerste instantie wilde ik een paar foto’s maken van de vallende sneeuw, toen ik opeens een man op zijn knieën zag zitten”, zei Jessica over het moment dat ze de verloving op de gevoelige plaat vastlegde. „De man had zijn adresgegevens in mijn telefoon gezet, zodat ik de foto’s kon opsturen. Zijn handen trilden alleen zo erg dat het niet goed is doorgekomen.”

Social media

Tegelijkertijd was Michael ook bezig met een zoektocht naar de fotografe. Hij besloot de hulp van het internet in te roepen door op social media een hulpkreet te plaatsen. „Gisteravond heb ik Fiona ten huwelijk gevraagd. Een toevallige voorbijganger nam onze foto terwijl dit gebeurde. Ik heb haar mijn e-mail gestuurd, maar denk dat ik door de spanning de verkeerde heb gegeven. Als we de vrouw konden vinden, zou dat geweldig zijn", schreef Michael onder een foto van de plek waar hij zijn Fiona ten huwelijk vroeg.

https://www.facebook.com/10156214030580394

Viral

Het internet zou het internet natuurlijk niet zijn als deze noodkreet geen gehoor zou krijgen. Beide verzoeken gingen viral. Het duurde dan ook niet lang voordat beide oproepjes aan elkaar werden gekoppeld. Dankzij de hulp van social media konden Michael en Jessica weer met elkaar in contact komen en heeft het aanstaande bruidspaar nu een prachtige foto voor in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Stel vindt foto van verloving terug dankzij internet
Sluiten