Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 3 dec 2015

Sportschool sluit: Dorothea eist geld terug

In consumentenrubriek Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Case

Naar aanleiding van een grote advertentie in de Ommelander Courant van 23 oktober 2014, zet Dorothea Jonker (Bedum) op 25 oktober 2014 (open dag) haar handtekening onder het aanbod van Sport Bedum: een eenjarig sportabonnement (plus de eerste twee maanden gratis sporten, géén administratiekosten) voor zeven dagen per week onbeperkt sporten in haar woonplaats Bedum. Het contract gaat 1 januari 2015 in. Contant betaald bedrag, inclusief inschrijfgeld, op 27 oktober 2014: € 238,88.

Dorothea maakt van 27 oktober tot 5 december gebruik van de geboden faciliteiten. Waarna Sport Bedum laat weten de deuren per 31 december 2014 te sluiten. Dorothea krijgt een alternatief aangeboden: sporten bij Sport & Gezondheidscentrum Ron Haans, initiator van Sport Bedum, in Groningen, ruim 16 kilometer verderop.

Dorothea: “Maar ik wil hier in Bedum sporten. Daar heb ik voor getekend. Als dat door oorzaken buiten mij om niet mogelijk blijkt, wil ik mijn geld terug. Zo simpel is het. Maar wat ik ook probeer: ik kan naar mijn geld fluiten. Zo ga je natuurlijk niet met nieuwe klanten om. Ik hoop dat deze rubriek me wil helpen!”

Contact met Ron Haans

We benaderen Ron Haans begin september met deze klacht. Dat levert al snel een reactie op. En daarna correspondentie die nergens toe leidt. Ron Haans stelt dat zijn aanbod aan Dorothea Jonker is gedaan in overleg met onder meer de gemeente Bedum, zijn advocaat, oud-leden van zijn sportschool en met brancheorganisatie Fit!vak.

Ron Haans: “Om het ongemak nog wat te verzachten, is het lesprogramma in Groningen aangepast aan dat van Sport Bedum, zodat de leden uit Bedum op de vertrouwde uren konden blijven sporten. Ook heb ik een gratis extra jaar sporten aangeboden. Dit alles met dezelfde trainers en dezelfde apparatuur. Nee, terugstorten van het door mevrouw Jonker al betaalde bedrag van € 238,88 euro, is geen optie. Ik heb genoeg alternatieven aangereikt.”

Juryrapport

Dorothea wil gewoon dat de in het contract gemaakte afspraken worden nagekomen. Ze wil sporten in haar woonplaats Bedum. En niet in het 16 kilometer verderop gelegen Groningen. Logisch, wat deze rubriek betreft. Jammer dat Ron Haans hier anders over blíjft denken. Géén Pluim dus!

Spotlights op jouw klacht of Pluim?

Mail je klacht of Pluim naar: [email protected].

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (de cadeaubon vol belevenissen ter waarde van € 35) van deze week gaat naar Dorothea Jonker (Bedum).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Sportschool sluit: Dorothea eist geld terug
Sluiten