Metro
Metro Good vibes 20 dec 2015 / 13:50 uur

Schande! Denemarken verbiedt fotoserie naakte dames

Er zijn beslissingen die sommige autoriteiten maken waar H. Spatel niet bij kan. Bijvoorbeeld waarom je vrouwelijk schoon zou willen verbieden. In Denemarken gebeurt het inmiddels toch echt: een expositie met naakte vrouwen is verboden.

En mochten het nou louter extreem lekkere wijven betreffen, dan had Spatel zich een beetje gepasseerd gevoeld als curator. Maar de politie verbood in Kopenhagen een tentoonstelling bedoeld om de schoonheid van het vrouwenlichaam in de kijker te zetten. Te obsceen, vonden de preutse autoriteiten.

Zelfbeeld

Fotografe Mathilde Grafström is uiteraard gepikeerd. „Ik neem die foto’s net om aan te tonen dat jonge vrouwen knapper zijn dan ze denken. Op die manier probeer ik er mee voor te zorgen dat ze zichzelf beter aanvaarden”, zegt ze volgens HLN.be.

De fotografe gaat meteen grondig te werk. Niet alleen haar modellen moeten uit de kleren in het bos of bij een meer, ook de fotografe is naakt tijdens het fotograferen. Dat kan Denemarken niet waarderen. Bijzonder is dat een Deense kliniek voor plastische chirurgie wél gewoon naakte dames mag gebruiken. De kliniek gebruikt blote borsten om te adverteren. Daar heeft Spatel dan weer niets op tegen.

https://www.instagram.com/p/_IJlSwp6m-/

https://www.instagram.com/p/_VIgqXJ6h8/

https://www.instagram.com/p/_FcO2TJ6u_/

https://www.instagram.com/p/-7NXM-p6jT/

https://www.instagram.com/p/-7NKVTJ6in/

https://www.instagram.com/p/-7MWplJ6gj/

https://www.instagram.com/p/-7M-7hJ6iF/

https://www.instagram.com/p/9ev36Ep6kI/

https://www.instagram.com/p/9ZhSWjJ6mL/

https://www.instagram.com/p/9UZISEJ6uR/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schande! Denemarken verbiedt fotoserie naakte dames
Sluiten