Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 31 dec 2015 / 12:53 uur

Rus drinkt teveel wodka, ontwaakt in mortuarium

Een Russische man die na een avondje doorhalen bijkomt in het mortuarium en vervolgens terugkeert naar het feest waar hij eerder op die avond was. Het klinkt ongeloofwaardig, maar het is wel het verhaal waarover de Russische krant Khasanskiye Vesti bericht.

Vraagtekens

Vooropgesteld: veel media zetten nogal wat vraagtekens bij het verhaal. Mogelijk is het verhaal door de politie bedacht om de bevolking van Rusland te waarschuwen voor de gevaren van overmatig alcoholgebruik tijdens nieuwjaarsnacht.

Volgens Khasanskiye Vesti was de man onwel geworden nadat hij op een avond flink wat wodka naar binnen had gewerkt. Ambulancebroeders verklaarden de man dood en brachten hem naar een mortuarium. Doordat het mortuarium vol zat, werd de man op de vloer van de vrieskamer achtergelaten.

Niet veel later ontwaakte de man, zonder te weten waar hij was. „In het duister voelde hij de koude ledematen van een lichaam. Vervolgens stormde hij naar de deur, maar die zat op slot”, aldus een woordvoerder van de politie. De man bonsde vervolgens hard op de deur en werd door het personeel van het mortuarium naar buiten gelaten. Na ondervraging door de politie mocht hij gaan.

Proosten op het leven

De jongen besloot terug te keren naar het feest waar hij eerder die avond buiten bewustzijn was geraakt. Daar waren zijn vrienden ondertussen doorgegaan met drinken, ter nagedachtenis aan hun overleden vriend.

De Rus belde aan. De man die opendeed zou zo zijn geschrokken dat hij flauwviel. Toen diegene was bijgekomen en de Rus zijn verhaal had gedaan, ontstond een groot feest ter viering van het leven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rus drinkt teveel wodka, ontwaakt in mortuarium
Sluiten