Puck Roest
Puck Roest Good vibes 28 dec 2015 / 14:25 uur

Politiehond Diesel ontvangt Britse onderscheiding

De Franse politiehond Diesel ontvangt binnenkort de hoogste Britse onderscheiding voor dieren. De hond werd vorige maand wereldwijd bekend nadat hij om het leven kwam bij de grootschalige anti-terreuractie in Saint-Denis.

Na de aanslagen in Parijs vielen agenten de flat in Saint-Denis binnen waar de daders zich schuil zouden houden. De 7-jarige Diesel ging als eerste het appartement binnen, maar werd daarbij direct doodgeschoten.

Medaille voor dieren

De heldhaftige viervoeter ontvangt de PDSA Dickin Medal. Deze onderscheiding werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in het leven geroepen door Maria Dickin. De medaille wordt vergeleken met het Victoria Kruis, de hoogste militaire onderscheiding. In totaal werden er tientallen dieren geëerd met de Dickin Medal; 32 postduiven, 30 honden, drie paarden en een kat.

De dood van de Mechelse herder maakte online een hoop los. Zo was de hashtag #JeSuisChien direct na zijn dood trending en ontving de Franse politie een nieuwe politiehond van Rusland. De Britse krant The Sun startte een tijd geleden een campagne om ervoor te zorgen dat Diesel de onderscheiding zou ontvangen. Volgend jaar zal Diesel dus alsnog geëerd worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politiehond Diesel ontvangt Britse onderscheiding
Sluiten