Metro
Metro Good vibes 9 dec 2015 / 19:31 uur

Passagier vliegtuig beboet na jatten reddingsvest

Een Chinese vliegtuigpassagier heeft deze week een boete gekregen vanwege een behoorlijk bizarre diefstal. De 64-jarige vrouw jatte namelijk tijdens de vlucht van Hong Kong naar Taipei een reddingsvest, zo meldt Hong Kong Free Press.

De dame uit de Chinese provincie Shaanxi vond het vest onder haar stoel aan boord van het toestel van Cathay Pacific en zei in de rechtbank dat ze dacht "dat het een souvenir was". Ze besloot het object na aankomst dan ook doodleuk met zich mee te nemen.

Boete

De rechter trapte echter niet in dat smoesje. Hij zei dat ze het leven van een andere passagier in gevaar had kunnen brengen door het wegnemen van het reddingsvest en dat daarom een boete op z’n plaats was.

Het betalen van de boete ging overigens ook niet probleemloos. De vrouw meldde namelijk na de uitspraak dat ze niet genoeg geld op zak had. Toen de magistraat de straf vervolgens om wilde zetten in een week gevangenisstraf, toverde de Chinese toch opeens de volledige som tevoorschijn. Nadat ze had betaald, mocht ze vertrekken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Passagier vliegtuig beboet na jatten reddingsvest
Sluiten