Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 3 dec 2015 / 09:15 uur

Ouders vernoemen hun kinderen naar Instagram filters

Ouders die geen traditionele naam voor hun baby’s willen, zijn een nieuwe trend gestart door hun pasgeboren kind naar Instagram filters te noemen.

Babycenter.com, de site waarop je alles over zwangerschap en ouderschap kunt vinden, deed onderzoek naar babynamen in het Verenigd Koninkrijk in 2015 en wat bleek? Het aantal baby’s met dezelfde naam als een Instagram filter is gestegen.

Populairste Instagram filter

De populairste naam van de app om foto’s uit te wisselen, is ‘Lux’. Het geven van deze naam aan een kind is maar liefst met 75 procent gestegen ten opzichte van het onderzoek van vorig jaar. De naam ‘Lux’ wordt vooral aan jongens gegeven.

Andere jongensnamen die steeds meer door ouders gebruikt worden zijn volgens Time.com ‘Ludwig’, ‘Amaro’, ‘Reyes’, ‘Hudson’ en ‘Kelvin’. Het aantal jongetjes die de namen ‘Ludwig’ en ‘Amaro’ kregen in 2015, steeg zelfs met 42 en 26 procent!

Het gebruik van de meisjesnaam ‘Juno’ steeg met 30 procent en de naam ‘Valencia’ met 26 procent. Ondertussen blijft de Instagram filter Willow, die in 2012 in het leven werd geroepen, in de top 100 staan.

Koninklijke namen

Maar er was in 2015 niet alleen een verhoging van de namen van Instagram filters, ook Koninklijke namen waren onverminderd populair. Het aantal kinderen met de naam ‘Royalty’ steeg met 90 procent, ‘Duchess’ met 75 procent en ook werden veel kinderen in 2015 ‘Sultan’ genoemd. Smaken verschillen, zeggen ze ook wel eens.

Top 10 jongens -en meisjesnamen

Het onderzoek van Babycenter.com werd ingevuld door meer dan 340.000 ouders en hun top 10 van babynamen bleef vrij traditioneel.

Top 10 jongensnamen:

1. Muhammad
2. Oliver
3. Jack
4. Noah
5. Jacob
6. Harry
7. Charlie
8. Ethan
9. James
10. Thomas

Top 10 meisjesnamen:

1. Olivia
2. Sophia
3. Lily
4. Emily
5. Amelia
6. Chloe
7. Isabelle
8. Sophie
9. Ella
10. Isabella

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ouders vernoemen hun kinderen naar Instagram filters
Sluiten