Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Good vibes 20 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Normaal sloopt Serious Request tijdens slotconcert

De Nederlandse band Normaal gaf gisteren het allerlaatste optreden ooit. Maar de band kon natuurlijk niet vertrekken zonder een flinke indruk achter te laten. Een serieuze dit keer: Bennie Jolink is namelijk nogal pissig op 3FM.

Het radiostation zou Normaal hebben benaderd of ze mochten collecteren tijdens het allerlaatste concert van de band. Het geld zou naar Serious Request gaan. Jolink was daar allerminst van gecharmeerd, zo blijkt uit een filmpje dat op YouTube verscheen. „Een stel publiciteitsgeile aanstellers met een megasalaris", zegt Jolink over de DJ’s. „Je weet van tevoren dat er weer tonnen en tonnen aan de strijkstok blijven hangen."

Giel Beelen, Domien Verschuuren en Paul Rabberink zitten tot kerstavond in het glazen huis om aandacht te vragen voor de generatie van de toekomst in oorlogs- en conflictgebieden. Het Glazen Huis, dat dit jaar in Heerlen staat, heeft tot nu toe €1.218.037,- opgebracht.

KWF

Jolink raadt het overigens niet af om geld te doneren aan een goed doel: „Als iemand geld wil geven, doe dat dan aan het KWF Kankerfonds. Voor onderzoek naar kanker."

In het Gelredome vond het afscheidsconcert van Normaal plaats. Door een astmatische afwijking van Jolink moet de band ermee stoppen. Optreden met Normaal zou voor Bennie niet langer verantwoord zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.