Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 19 dec 2015 / 21:46 uur

Mogelijk gaslek blijkt zuurkoolmaaltijd van buren

Een oplettende buurtbewoner in het Duitse Waldkraiburg dacht even een gaslek op het spoor te zijn. De man had in paniek de alarmdiensten gebeld die snel kwamen opdraven. De reden van het gekke luchtje bleek alleen even heel ergens anders vandaan te komen.

Brandweer

De man dacht een gaslucht in zijn appartementsgebouw te ruiken, zo schrijft GVA.be. Omdat hij een mogelijk gevaar snel voor wilde zijn, besloot hij de politie te bellen. Het duurde dan ook niet lang voordat de politie samen met de vrijwillige brandweer en het plaatselijke Rode Kruis ter plaatse was om een eventueel gaslek te dichten. Maar puntje bij paaltje bleek er iets heel anders aan de hand te zijn. Een buurman van de alerte bewoner was namelijk gewoon een prakje zuurkool aan het koken.

Uiteindelijk bleek de sauerkraut dus de boosdoener van het rare luchtje te zijn. Volgens nader onderzoek was een gaslek niet eens mogelijk, omdat het gebouw niet verwarmd werd met gas. Waarschijnlijk denkt de kokende buurman voorlopig wel even twee keer na voordat hij zijn pannetje zuurkool weer op het vuur zet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mogelijk gaslek blijkt zuurkoolmaaltijd van buren
Sluiten