Metro
Metro Good vibes 9 dec 2015 / 19:31 uur

Mensen denken dat neergestoken vrouw kunstwerk is

Dat kunst tegenwoordig heel ver kan gaan is algemeen bekend, maar zo ver dat omstanders een bloedige steekpartij niet meer kunnen onderscheiden van een kunstwerk? Voor een vrouw is dit werkelijkheid geworden. Zij werd gewelddadig neergestoken in het museum ‘Art Basel’ in Miami, maar omstanders deden niets, omdat ze dachten dat de scène een kunstuitvoering was.

De 24-jarige Siyuan Zhao uit New York werd niet veel later opgepakt. Zij wordt aangeklaagd voor een poging tot moord, omdat ze het slachtoffer in de armen en haar nek stak met een stanleymes.

Het slachtoffer, van wie de naam nog niet bekend is, werd met spoed naar het Jackson Memorial ziekenhuis gebracht, maar ze was niet in levensgevaar. Volgens de politie is Zhao een gestoorde moordenares. Ze zou spontaan hebben gezegd: "Ik moest haar doden en nog twee anderen." En "Ik moest haar zien bloeden."

Bezoekers vertellen aan Miami Herald dat ze echt dachten dat ze naar een act zaten te kijken. Een jongen zegt: “Ik dacht echt dat ik naar een scène keek, en ik dacht dat het nep bloed was, maar het was echt bloed.” De mensen dachten zelfs dat het afzetlint van de politie op het plaats delict een kunstwerk was.

Hoe het nu met het slachtoffer gaat, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Mensen denken dat neergestoken vrouw kunstwerk is
Sluiten