Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 24 dec 2015 / 19:10 uur

Meisje (3) redt leven van zwangere moeder

Emma Bazzard is nog maar drie, maar het kleine meisje is nu al een ware held. Toen ze haar zwangere moeder bewusteloos onderaan de trap aantrof, wist de kleuter helemaal zelfstandig de alarmdiensten te bellen. Hierdoor konden die op tijd aanwezig zijn om de vrouw te redden.

999

De moeder van Emma, Catherina, was hoogzwanger toen ze van de trap viel. Emma wist meteen dat het niet goed met haar moeder ging toen ze haar moeder zag liggen. Ze belde 999, het Britse 112, en wist de vrouw in de meldkamer heel rustig uit te leggen wat het adres was, zo schrijft Metro UK. „Mama viel van de trap en ze heeft een baby”, zo vertelt Emma, te horen op geluidsopnames van het telefoongesprek. Wanneer de vrouw vraagt waar de baby is antwoord Emma „Die zit in de buik van mama.”

Gezonde zoon

Uiteindelijk bleef Emma ruim elf minuten rustig aan de lijn. Hierdoor konden de alarmdiensten snel handelen en op tijd bij het huis komen. Moeder Catherina moest mee naar het ziekenhuis, waar men kon voorkomen dat de baby 7 weken te vroeg werd geboren. Dit gebeurde allemaal een maand geleden. Nu pas is Catherina met het verhaal over haar dappere dochter naar buiten gekomen. Inmiddels is Catherina bevallen van een gezonde zoon.

https://www.youtube.com/watch?v=EbZSd3e72FY

Trots

Moeder Catherina is erg trots op haar kleine dochter. „Ik heb er niet veel van meegekregen, maar ik weet dat Emma zo geweldig is geweest. Ik zou niet trotser op haar kunnen zijn.” Volgens Catherine is het belangrijk kinderen vroeg te leren hoe ze moeten handelen in noodsituaties. „Dit toont aan hoe belangrijk het is om je kinderen te leren hoe ze de hulpdiensten moeten bellen. Ze zijn nooit te jong om hun kennis in de praktijk uit te voeren.”

Donderdag mocht Emma op bezoek komen bij de ambulancedienst in haar woonplaats Nailsea. Daar kreeg ze namens het hele team een speciaal certificaat voor haar dappere daad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (3) redt leven van zwangere moeder
Sluiten