Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 8 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

‘Me’ in plaats van ‘mijn’ is stomste woord van 2015

Me moeder, me werk, het kan écht niet meer als het aan de Nederlandse en Belgische stemmers ligt. ‘Me’ als bezittelijk naamwoord kreeg 30 procent van de stemmen in een verkiezing van het Instituut voor Nederlandse Lexicologie.

Me werk

‘Me’ als vervanging van ‘mijn’ in zinnen als ‘ik ga naar me werk’ kan echt niet meer, vindt het instituut. ‘Me’ is namelijk geen bezittelijk naamwoord. Het gaat vooral om de geschreven vorm van me waar het instituut vanaf wil, in de gesproken vorm kan het nog net dat woorden op deze manier worden verkort.

Stemmen

Tot 1 december konden mensen stemmen op een lijst van tien ‘stomme woorden’, zoals selfie, papadag, mensenmens en chillen. In totaal 25.000 mensen hebben dat gedaan, aldus het instituut dinsdag. Vorig jaar kreeg ‘oudjes’ de meeste stemmen omdat het woord denigrerend en negatief zou zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.