J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 27 dec 2015 / 10:20 uur

Man wint loterij, wordt aangeklaagd

Afgelopen zomer was Jobie Boals-Watters nog in de wolken met zijn prijs van 100.000 dollar in een loterij. Krap een half jaar later moet de Amerikaan zijn prijs waarschijnlijk niet alleen weer inleveren, maar wordt hij ook aangeklaagd.

De 20-jarige man had namelijk helemaal niet aan de loterij mee mogen doen omdat hij minderjarig is. In de staat Iowa moet je 21 jaar zijn om een lot te mogen kopen. Toen Boals-Watters eind juli de winnaar bleek van het kruiswoordkraslot zei hij dat hij het lot had gekregen van een collega. En dat mag dan weer wel.

Anonieme tip

Na een anonieme tip van iemand die Boals-Watters zijn prijs blijkbaar niet gunde, besloot Iowa Lottery tot een onderzoek naar de gang van zaken. Toen bleek dat de man wel degelijk zelf zijn lot had gekocht. Volgens de uitbater van de winkel waar hij dat deed toonde hij daarbij een vals identiteitsbewijs. De loterij denkt echter dat de winkelier niet om een ID werd gevraagd heeft omdat Boals-Watters kind aan huis was in zijn winkel.

Iowa Lottery besloot dat de winkel zeker een week geen loten meer mag verkopen. Een aanklacht tegen Boals-Watters voor ongeoorloofd gokken wordt voorbereid. De man moet dan hoogstwaarschijnlijk het door hem gewonnen bedrag, waarvan 70.000 dollar overbleef na aftrek van de kansspelbelasting, teruggeven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man wint loterij, wordt aangeklaagd
Sluiten