Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 18 dec 2015 / 08:20 uur

Man speelt saxofoon tijdens zware hersenoperatie

De 27-jarige Carlos Aguilera uit Spanje heeft tijdens een twaalf uur durende hersenoperatie saxofoon gespeeld. Tijdens de operatie, die plaatsvond in het Spaanse Malaga, werd een hersentumor verwijderd.

Terwijl de man werd geopereerd, waren zestien medici bezig met de operatie. Het bespelen van de saxofoon deed de man niet zonder reden. Door het spelen van muziek konden dokters goed in de gaten houden of ze de hersenen van de man niet aantastten. Als hij ineens geen muziek meer zou kunnen spelen, hadden de dokters volgens Daily Mail snel in kunnen grijpen.

De operatie vond twee maanden geleden plaats. Woensdag sprak Aguilera over de ingreep tijdens een persconferentie. De operatie was succesvol, want de Spanjaard liet tijdens de persconferentie horen nog steeds saxofoon te kunnen spelen. En dat is maar goed ook. „Zonder muziek ben ik niets”, zei hij.

Een operatie als deze is bijzonder en komt maar weinig voor. Eén keer eerder werd iemand op deze manier geopereerd, dat gebeurde toen in de Verenigde Staten.

Muzikant

Aguilera is professioneel muzikant bij een orkest. „We hebben Carlos op deze wijze geopereerd omdat hij professioneel muzikant is. Hij is afhankelijk van het spelen van muziek” , aldus neurochirurg Guillermo Ibanez.

De saxofonist is erg blij met het verloop van de operatie. „Ik heb mijn hele leven nog voor me. Ik ben opnieuw geboren. Muziek is erg belangrijk voor mij, toen de dokters met deze optie kwamen twijfelde ik geen moment”, aldus de man.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man speelt saxofoon tijdens zware hersenoperatie
Sluiten