Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 4 dec 2015 / 16:54 uur

Man bouwt scootmobiel om tot kersttruck Coca-Cola

We bevinden ons al in de donkere dagen voor kerst en dat betekent dat ook Coca-Cola de befaamde kersttruck weer van stal zal halen. De 73-jarige Barrie Hall uit Lincolnshire kon niet langer wachten. Hij besloot de Coca-Colatruck gewoon zelf te bouwen.

Plezier

De sprookjesachtige Coca-Colatruck wordt ieder jaar voor reclames ingezet en geeft echt het begin van de kersttijd aan. De bejaarde Barrie is gek op de kitscherige wagen. Hij besloot zijn scootmobiel in te zetten om de wagen na te maken. Barrie lijdt aan een vorm van leukemie en zit daardoor noodgedwongen in een scootmobiel. Maar dat houdt de man niet tegen ook een beetje plezier te beleven aan zijn nare situatie.

Hulp

Het duurde Barrie acht maanden om de truck van Coca-Cola na te bouwen, zo vertelt hij aan the Mirror. Hij kreeg daarbij hulp van enkele lokale bedrijven, die hem bijvoorbeeld onderdelen en kerstlichtjes toestuurden. „Het heeft me acht maanden gekost, maar dankzij de fantastische hulp van velen is mijn wagen af”, zo laat Barrie weten. „Ik kan iedereen niet genoeg bedanken voor hun vrijgevigheid.”

De komende tijd gaat Barrie met zijn wagentje door Engeland toeren om geld in te zamelen. „Ik wil aandacht vragen voor leukemie. Daarnaast zamel ik geld in voor meer onderzoek naar de ziekte.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man bouwt scootmobiel om tot kersttruck Coca-Cola
Sluiten