Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 10 dec 2015 / 11:40 uur

Man (72) zwemt in keuken na overstromingen Engeland

Wanneer je geconfronteerd wordt met een moeilijke situatie, lijkt humor altijd de beste oplossing te zijn. Dat is ook wat Peter Clarkson gedacht moest hebben, toen bleek dat de hele onderste verdieping van zijn huis in Kendal, Engeland, overstroomd was.

De regio’s Cumbria en Lancashire in het noordwesten van Engeland zijn in en na het weekend namelijk getroffen door de storm Desmond. De storm ging gepaard met hevige regenval waardoor grote gebieden overstroomden. Honderden huizen kwamen onder water te staan en straten veranderden in waterwegen.

Profiteren van de verbetering

Toen Peter opmerkte dat door de overstromingen ook zijn keuken veranderd was in een overdekt zwembad, besloot de 72-jarige meteen maar te profiteren van de ongewilde verbetering in zijn huis. Hij nam een duik in het vieze water en trok een paar baantjes in zijn keuken, terwijl zijn verbijsterde vrouw Jill (64) toekeek.

„Het water was erg koud en nogal vies”, vertelt Peter aan Metro UK. „Ik wil er niet aan denken wat erin zat, aangezien ik een beetje bruin uit het water kwam en met schoon water en zeep mezelf schoon moest spoelen.”

„Het leek net alsof ik iets moest doen om te laten zien dat deze verschrikkelijke nachtmerrie ons niet klein zou krijgen”, gaat de bejaarde man zijn verhaal verder.

Kelder voorzien van pompen

Na de overstromingen in 2005, had Peter zijn kelder voorzien van een aantal pompen om zijn huis voor verdere overstromingen te beschermen. Helaas waren de recente overstromingen zo ernstig dat de pompen al het water niet aankonden.

Ondanks de schade aan het huis van het echtpaar, gaan ze niet bij de pakken neerzitten. „Uiteindelijk komt het allemaal goed en wordt alles weer normaal, daar zorgen we altijd voor en daar zullen we altijd voor blijven zorgen”, sluit Peter zijn verhaal af.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man (72) zwemt in keuken na overstromingen Engeland
Sluiten