Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 9 dec 2015 / 17:50 uur

Kunstenaar maakt kunst die binnen uren is verwoest

Stel je eens voor dat de kunst waaraan je uren tijd hebt besteed om het te maken, binnen korte tijd verwoest is. Voor de 44-jarige kunstenaar Andres Amador, wonend in Californië, is dat een feit. Hij maakt zandschilderijen van zo’n 100 vierkante meter groot. Nee niet in de zandbak, maar op het strand.  

Festival Burning Man

Tijdens zijn studie was Andres al bezig om de leefomgeving beter te maken. Na zijn studie ging hij hiermee verder en sloot hij zich aan bij Peace Corps, een Amerikaanse organisatie voor het goede doel. Daarnaast had hij ook een reguliere baan. Maar in 1999 bezocht Andres het festival Burning Man in Afrika en dat bezoekje veranderde hem. In 2004 stopte de kunstenaar met zijn baan en begon hij in de uurtjes tussen eb en vloed kunstwerken in het zand te maken.

Waarom Burning Man Andres veranderde, kan hij niet uitleggen. „Het is een gebeurtenis die niet kan worden samengevat in een foto of een verhaal”, vertelt Andres. „Het festival veranderde mijn perspectief op het leven en liet mij zien hoe je levenservaring kan opdoen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kunstenaar maakt kunst die binnen uren is verwoest
Sluiten