Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 9 dec 2015 / 15:45 uur

Kok vindt babyhaaitje in maag van dode inktvis

Koks treffen bij het schoonmaken van een inktvis, waarbij ook de ingewanden eruit gehaald moeten worden, wel vaker dingen aan in de maag van het beestje. Kok Gina kwam tot de ontdekking dat het sliertige zeewezen net was uitgegeten toen hij werd gevangen. In de maag van de inktvis zat namelijk een gevlekte kathaai, waarschijnlijk pas een maandje oud.

„Op een gegeven moment moet je er met je hele hand in om de ingewanden er uit te halen. En toen voelde ik dus iets, helemaal aan het einde van de inktvis’, vertelt vindster Gina aan AT5.

De kok vertelt dat ze meestal wel beet heeft als ze de ingewanden van de inktvis verwijdert: „Vaak sardientjes of een makreel. Maar een haai heb ik echt nog nooit gezien. Wel een leuke verrassing! Volgens de visboer zijn deze inktvissen behoorlijk agressieve beestjes, ze eten alles dat ze tegenkomen.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kok vindt babyhaaitje in maag van dode inktvis
Sluiten