Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 27 dec 2015 / 10:15 uur

Kleindochter toch niet van Argentijnse oma

Een 92-jarige Argentijnse, die dacht dat ze na bijna veertig jaar haar in 1976 verdwenen kleindochter had teruggevonden, is van een koude kermis thuisgekomen. Een DNA-test wees uit dat het toch om iemand anders gaat. De vermeende kleindochter herkende zichzelf op een babyfoto die de Argentijns oma had verspreid om haar kleindochter te vinden.

De zaak zorgde voor jubel in Argentinië. Maria Isabel Mariani maakte dinsdag bekend dat ze haar kleindochter terug had gevonden. De reünie werd gezien als een overwinning voor de Dwaze Grootmoeders die al jaren opheldering zoeken over het lot van hun kleinkinderen die verdwenen tijdens de militaire dictatuur in het Zuid-Amerikaanse land. Zelfs de onlangs gekozen president Mauricio Macri was blij en stuurde een felicitatie via Twitter.

Maar officier van justitie Pablo Parenti maakte zaterdag een einde aan de blijdschap. „Er is geen genetische match tussen Mariani en haar vermeende kleindochter”, zo verklaarde hij.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleindochter toch niet van Argentijnse oma
Sluiten