Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 6 dec 2015 / 13:30 uur

Ken jij het verschil tussen de Koran en de Bijbel?

Zou jij het verschil weten tussen verhalen uit de bijbel en passages uit de Koran? De mannen van het social mediaplatform Dit Is Normaal gingen de straat op en maakten Nederlanders wijs dat ze uit de Koran lazen, terwijl het eigenlijk de Bijbel betrof. De reacties waren precies zoals je zou verwachten.

Na de aanslagen in Parijs en met de strijd tegen IS ligt de islam weer onder vuur. Het geloof zou niet in de Westerse cultuur passen en bedreigend voor de vrede zijn. Maar wie zegt dat het christendom zo vredelievend is?

Leviticus

De jongens gingen de straat op met een bijbel ‘vermomd’ als Koran, en lieten mensen passages lezen. Bijvoorbeeld de beroemde passage uit Leviticus, waarin staat dat mannen die met elkaar slapen vermoord moeten worden. Of het stuk waarin staat dat de vrouw onderdanig moet zijn.

Onderdrukken

De reacties op straat zijn zoals je zou verwachten, van ,,Hoe kan je hierin geloven” tot ,,Het komt over alsof ze je willen onderdrukken". Daarnaast zijn de mensen op straat van mening dat de islam duidelijk een stuk agressiever is dan het christendom. ,,De rol van de vrouw is veel groter in de Bijbel”, meent een vrouw.

Oordeel

Dan besluiten de jongens te verklappen dat alles wat ze zojuist hebben gelezen, uit de Bijbel komt. Dat levert een hoop rode hoofden en zenuwachtige lachjes op. Het is duidelijk een les voor de mensen. ,,Je moet eigenlijk geen oordeel hebben, maar zo zie je maar, ik doe het zelf ook”, geeft een jongen beschaamd toe.

Viral

Het filmpje is inmiddels al meer dan een miljoen keer bekeken op YouTube en gaat het internet over. Zie hieronder het resultaat van het onderzoek!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ken jij het verschil tussen de Koran en de Bijbel?
Sluiten