Merel Rietveld
Merel Rietveld Good vibes 10 dec 2015

Katniss vs. Hermelien in rapbattle

De video waarin imitators van Hunger Games heldin Katniss Everdeen en Hermelien Griffel uit Harry Potter battelen, gaat viraal. Hij is ruim twee miljoen keer bekeken.

Komiek Whitney Avalon en actrice Molly C. Quin zette het filmpje online op YouTube. De twee maken wel vaker een ‘prinsessen’ battle.

Hunger Games vs. Harry Potter

In de rapbattle, begeleidt door Effie Trinket (speelster uit Hunger Games) en Perkamentus (professor in Harry Potter), mochten geen magische krachten en wapens inzet worden.

Er komen verschillende elementen van de films The Hunger Games en Harry Potter voorbij. Katniss ‘beledigt’ Hermelien met haar roodharige Ron, waarna Hermelien met een opmerking komt over dat Katniss maar niet kan kiezen tussen Gale en Peeta. Gryffindor, de tovergroep van Hermelien, en de blauwe bessen die Katniss in de eerste Games wil opeten om een einde aan haar leven te maken, komen ook in het filmpje aan bod.

De kus

De battle eindigt met een gesprek tussen de twee hoofdrolspeelsters. Ze bieden hun excuses aan, vertellen elkaar dat ze niets meenden van wat ze zeiden in het heetst van de strijd en sluiten af met een kus.

De Games gaan verder

Het filmpje is gemaakt omdat nu ook het laatste deel van de Games te zien is. Een einde van de filmreeks is het alleen niet. „Het verhaal zal sowieso verder leven, maar waarschijnlijk met een andere hoofdrolspeelster”, laat voorzitter Michael Burns van entertainmentbedrijf Lionsgate aan Variety weten.

Zie hieronder de battle.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Katniss vs. Hermelien in rapbattle
Sluiten