Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 17 dec 2015
Leestijd: 1 minuut

Kankerpatiëntje (4) knutselt behandeling bij elkaar

De 4-jarige Andriy Semilet uit Oekraïne heeft leukemie, maar zijn familie heeft grote moeite de behandeling te betalen. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, is het jochie vanuit zijn ziekenhuisbed sneeuwpoppetjes gaan knutselen, die hij verkoopt om zijn behandeling in een ziekenhuis in Wit-Rusland te betalen.

Met hulp van zijn ouders heeft hij de eerste sneeuwpop in november verkocht. Sindsdien blijven de bestellingen van de poppetjes, die omgerekend 2 euro kosten, binnenrollen.

Dankbaar

Omdat de vraag naar de sneeuwpoppetjes zo toenam, besloot de hele buurt Andriy te helpen met het knutselen. Andriy’s moeder plaatste een filmpje van het zieke jongetje op Facebook. „Hallo, ik ben Andriy’s moeder. Hij is het jongetje dat sneeuwmannen maakt", zegt ze. „We zijn jullie allemaal zo dankbaar voor elke cent", gaat ze verder. „We hebben al 32.000 euro opgehaald, wat genoeg is Andriy’s behandeling volledig te betalen."

Bekijk de aandoenlijke beelden hier:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kankerpatiëntje (4) knutselt behandeling bij elkaar
Sluiten