Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 14 dec 2015 / 19:42 uur

Jochie (8) zorgt voor totaalpaniek met bomemoji’s

Het was een rustig ochtendje voor de leerlingen van Sunset Park Elementary School. Meer dan tweehonderd basisschoolleerlingen mochten vorige week iets eerder weekend vieren. Na een mailtje vol bom-, mes-, en pistoolemoji’s besloot de school niet open te gaan.

Het e-mailtje kwam rond acht uur ‘s ochtends binnen en kwam van een leerling van een andere school. Het bleek een jochie van acht te zijn die per ongeluk wat willekeurige emoji’s naar de hele school had gestuurd. Naast de bommen, messen en pistolen, bevatte het bericht ook lachende gezichtjes, schapen en koeien.

Geen dreiging

Dalton Sprouse, hoofd communicatie van meerdere scholen in de buurt, zegt tegen KRDO.com dat ze de boel meteen hebben onderzocht. „De emoji’s bleken vrij willekeurig en we zagen geen bedreiging”, zegt hij. „We wilden het alleen wel zeker weten.”

Ouders werden met een geautomatiseerde email meteen gewaarschuwd. „Je kunt dit soort dingen niet te licht opnemen", zegt Sprouse. Of de kleine dader straf krijgt, weet Sprouse nog niet. Hij heeft verklaard geen idee te hebben gehad dat hij zijn ‘dreigmail’ naar de hele school verstuurde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jochie (8) zorgt voor totaalpaniek met bomemoji’s
Sluiten