Ingelise de Vries
Ingelise de Vries | LinkedIn Good vibes 20 dec 2015 / 13:28 uur

Jabba the Hutt zit op komeet 67P

Lang geleden in een melkweg ver, ver weg blijkt helemaal niet zo’n verre melkweg als we dachten. Telescoop Rosetta vliegt namelijk rond in ons eigen melkwegstelsel. En daar trof ze niemand minder dan Jabba the Hutt aan.
De zeshonderd jaar oude gangsterbaas zat in de films op Tatooine, maar als we Rosetta mogen geloven, zit hij tegenwoordig op komeet 67P. Tijdens haar missie schoot ze een koekje van de planeet waarop een fikse gelijkenis tussen The Hutt en de planeet te zien is.

Na tien jaar in de ruimte te hebben gevlogen, heeft Rosetta zich in 2014 in een baan om de komeet geplaatst om onderzoek te verrichten. Ze bestudeert onder andere de sonde hoe de coma de staart van de komeet zich ontwikkelt terwijl de komeet de Zon nadert.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jabba the Hutt zit op komeet 67P
Sluiten