Andrea Peelen
Andrea Peelen Good vibes 24 dec 2015 / 09:12 uur

Huisbaas vraagt 1000 euro per maand voor garage

We weten allemaal dat het moeilijk is om een woonplek te vinden tegenwoordig, maar sommige huisbazen maken wel heel erg misbruik van de situatie. In het Engelse Leicestershire hebben milieu-officiers een koppel gevonden dat met hun 6-jarige dochtertje voor ruim 1000 euro per maand in een garage woonde.

Niets werkt

De huurders bivakkeerden al zo’n zeven maanden in de kleine ruimte, zonder verwarming, een niet werkende douche en maar één stekkerblok dat werkte. Ook waren de raamkozijnen nog eens aan het rotten en ontbrak enige isolatie, schrijft Metro.co.uk.

Bang

”De familie was zenuwachtig voor het naar buiten komen met de situatie,” zegt Phil Fasham, één van de milieu-officiers. ”Ze waren doodsbang over wat zou gebeuren als ze zouden klagen. Ik ben dan ook blij dat we ze een nieuwe plek hebben kunnen geven, voor Kerstmis.”

Guy Jackson, woordvoerder van de wijk waarin het stel woonde, geeft aan dat het ‘moeilijk te geloven is’ dat een huisbaas het acceptabel vindt om een familie in zulke condities te laten leven. ”Ik hoop dat deze ingreep voorkomt dat andere huisbazen hun huurders dit aandoen.”

Of de huisbaas in kwestie vervolgd kan en gaat worden voor de uitbuiting, is onbekend. Wel is duidelijk geworden dat de garage onbewoonbaar is verklaard en binnenkort geen huurders mag huizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huisbaas vraagt 1000 euro per maand voor garage
Sluiten