J. Geerdink
J. Geerdink Good vibes 18 dec 2015 / 17:25 uur

Hond doodgeschopt bij supermarkt in Bergen

In het Noord-Hollandse Bergen heeft een nog onbekend persoon woensdag bij een plaatselijke supermarkt een hond doodgeschopt. Het baasje van husky Kyra is radeloos en heeft de hulp van RTVNH ingeschakeld om de dader(s) van deze brute mishandeling te vinden.

https://www.facebook.com/cees.kluft/posts/1161536450541509

Cees Kluft vertelde aan de regionale omroep dat hij al jaren met Kyra bij de vestiging van Deen op het Plein komt. „Iedereen kende haar en ze deed nooit een vlieg kwaad.” Woensdag aan het eind van de middag ging het mis.

„Toen ik in de supermarkt liep, hoorde ik buiten honden blaffen. Het waren een paar witte hondjes. Ik hoorde Kyra wel gillen, maar dacht dat ze schrok van iets. Daarna hoorde ik haar niet meer, dus ik besteedde er verder geen aandacht aan.”

‘Ze overleed in mijn armen’

Toen Kluft zijn boodschappen gedaan had en weer bij Kyra kwam, leek er ook weinig aan de hand. Totdat de Bergenaar zijn trouwe Siberische husky ’s avonds meenam voor een ommetje. „Ze zakte plots in elkaar, maar had ook iets aan haar poot. Ik dacht eerst dat dat het was en tilde haar naar huis. Daar legde ik haar op een kleedje en leek het weer goed te gaan. Kort daarna overleed ze in mijn armen.”

Kluft liet Kyra onderzoeken door de dierenarts die vaststelde dat de linkernier van de hond helemaal kapot is. „Kyra heeft een keiharde rotschop gehad en is inwendig doodgebloed. Ze was al tien jaar bij me en haar dood was onnodig. Ik wil weten wie dit gedaan heeft”, meldt een boze Kluft aan RTVNH.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hond doodgeschopt bij supermarkt in Bergen
Sluiten