Remco Visser
Remco Visser Good vibes 22 dec 2015 / 13:13 uur

Caféweetje: Home Alone was dodelijker dan je denkt

De avonturen van per ongeluk achtergelaten Kevin McAllister mogen dan al 25 jaar oud zijn, tijdens de kerstdagen blijft Home Alone uit 1990 nog steeds een grote publieksfavoriet. Aangezien de film de komende dagen dan ook weer veelvuldig op televisie voorbij zal komen, is het misschien eens leuk het verhaal met een nieuw perspectief te bekijken.

Want ondanks het feit dat Home Alone overduidelijk een familiefilm is, kun je misschien beter spreken van een horrorfilm. De valstrikken die Macaulay Culkin tijdens het verhaal uitzet voor de twee inbrekers zijn naast enorm grappig namelijk ook extreem dodelijk.

Zo lopen beroepscriminelen Harry Lime en Marv Merchants onder meer inwendige bloedingen, botbreuken en hersenletsel op. Maar als de makers van Home Alone daar rekening mee hadden moeten houden, had de film slechts een half uurtje geduurd.

Dokters

Om het dus toch de moeite te maken om Home Alone weer eens terug te kijken heeft de website Distractify enkele artsen en verplegers eens laten beoordelen welke verwondingen de twee inbrekers gaandeweg de de 25 jaar oude film oplopen, en wat de gevolgen hiervan zijn. Hieronder vind je hun professionele oordeel.

Wil je nu ook maar meteen weten hoe vaak Marv en Harry, die vertolkt werden door respectievelijk Daniel Stern en Joe Pesci, het loodje hadden gelaten tijdens hun mislukte strooptocht? Dat zie je hieronder. De film zelf wordt op 23 december trouwens om 20.30 uitgezonden op RTL4.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Caféweetje: Home Alone was dodelijker dan je denkt
Sluiten